Ontwikkelingen E health

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel , er is binnen onze organisatie de mogelijkheid voor cliënten om in zorgportaal Caren Zorgt te kijken. Zelf werken we reeds het het elektronisch cliëntendossier van Nedap Ons.

De missie en visie van De Zorgende hand:

Bij ons hoort u nooit “we hebben geen plaats of tijd voor u” en indien nodig starten we dezelfde dag met de zorg. Vanuit idealisme geloven wij dat kwaliteit van zorg begint bij kleine, betrokken teams van zorgverleners, hoge deskundigheid en passie voor je werk. Onze uitgangspunten zijn dan ook:
-Wat heeft u nodig om zelfstandig te blijven wonen? 
Wat vind u hierbij belangrijk?
Wat mogen wij hierbij voor u doen?
Daarnaast vinden wij het belangrijk om mantelzorgers op zo’n manier te ondersteunen, dat zij hun mantelzorgtaken niet als te belastend ervaren, immers zij maken dat de zorg goed draait.

Aansluitend op deze missie en visie hebben wij een subsidie aangevraagd en ontvangen van de rijksoverheid om te starten met andere vormen van digitale zorg die kunnen bijdragen aan een veilige en kwalitatieve manier van zorg. Ook nu (ten tijde van de Covid 19 crisis) willen we zorg kunnen starten, blijven bijdragen aan zelfstandigheid en bevorderen van het sociale contact met ons als organisatie en de mantelzorger. De subsidie is ontvangen voor beeldzorg en een medicatie app.

Met de huidige RIVM-maatregelen is het van belang om niet noodzakelijk fysiek contact te beperken en in plaats daarvan kan beeldbellen een aanvulling zijn. Daarnaast levert de medicatie-app een bijdrage aan verbeteren van medicatieveiligheid .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *